Valmentajasta
Kirjaudu
Lue lisää

Iho

Oct 22, 2023
Kauneusblogi

TIEDÄTKÖ OMAN IHOTYYPPISI?

Ihonhoitotuotteita ja erilaisia hoitoja löytyy valtavasti. Niitä on määritelty ihotyypin ja/tai tietyn ongelman mukaan. Osaatko itse määritellä ihotyyppisi?

Ihotyyppi on se, mikä jokaisella on useimmiten periytyvää ja se pysyy usein samanlaisena koko eliniän. Ihotyyppejä ovat normaali, kuiva, rasvainen ja sekaiho.

Normaali iho on se, jonka kaikki haluaisivat, mutta harvalla sellainen on. Siinä ihohuokoset ovat normaalit, talineritys normaali, iho on kaunis ja kuulas, ei kiristelevä ja kuiva. Kukapa tätä helpommin hoidettavaa ihoa ei haluaisi? Usein normaalin ihon omaavat eivät niin innokkaasti hoida ihoaan, kun siinä ei ole mitään ihmeempiä ongelmia. Normaali ihokin kuitenkin ikääntyy ja siitä aletaankin huolehtia vasta, kun tulee ikääntymismuutoksia. Hoitamattomuudella myös normaaliin ihoon voi kertyä ongelmia. Jos ihon päivittäinen puhdistus unohtuu, niin ilmansaasteet ja ihoeritteet huokosissa voivat aiheuttaa ajan mittaan ongelmia ja iho voi tukkeutua tai ärsyyntyä, eli vaikka olisikin ihana normaali iho, niin siitä kannattaa pitää hyvää huolta.

Kuiva iho on nimensä mukaisesti kuiva ja kiristelee, ärsyyntyy herkästi ja voi jopa hilseillä. Se tarvitsee kosteutta ja suojaa, ulkoisesti ja sisäisesti.

Rasvainen iho voi olla joko suurihuokoinen ja öljyinen tai kunnon akne. Rasvainen iho kiiltelee, iholla on suuret huokoset ja voi olla epäpuhtauksia. Rasvaisten ihojenkin kirjo on laaja, voi olla vain öljyinen iho ilman yhtään näppyä tai iho täynnä erilaisia epäpuhtauksia.

Sekaihossa on sekä kuivia, että rasvaisia alueita. T-alueella voi esiintyä näppyjä ja posket taas saattavat olla kuivat. Tämä onkin se vaikein ihotyyppi hoitaa ja se on ikävä kyllä myös yleisin. Sekaiholle tarkoitetut ihonhoitotuotteet ovat vähän pliisuja, sillä ne eivät tehokkaasti hoida mitään ongelmaa. Parempi ratkaisu olisi kunnon kosteusvoide, joka ei tuki ihohuokosia ja näpyille omat tehoaineet.

Jos ihonhoito vain olisikin näin helppoa. Tilannetta sekoittavat erilaiset ihontilat ja ne voivat johtua monista eri asioista. Ihontiloja voivat olla pintakuivuus, herkistyminen, epäpuhtaudet tai jopa akne, ruusufinnit, suunympärysihottuma, pigmenttiongelmat ja jopa ennenaikainen ikääntyminen.

Syitä näihin voi olla sisäisiä tai ulkoisia tai molempia.

Sisäisiä syitä voivat olla esimerkiksi stressi, unettomuus, vääränlainen ruokavalio, sairaudet, hormonitoiminnan häiriöt sekä lääkitys

Ulkoisia syitä voivat olla vuodenaika, sääolosuhteet, ilmastointi, saasteet, vääränlainen ihonhoito, erilaiset hankaamiset, kasvomaskit, uniapnealaitteet ja vaikka mitä muuta.

Ihontila on väliaikainen ja siihen on syy, johon voi usein vaikuttaa. Mutta tärkeintä on, että tiedät oman perusihotyyppisi ja erotat, milloin siinä on jokin tila, joka ei ole sinun ihollesi normaalia.

Joutuukin olemaan oikein salapoliisi miettiessään, mistä mikäkin ongelma voi johtua ja voiko sille tehdä mitään. Jos joudut työssäsi käyttämään esimerkiksi maskia niin sitten sitä täytyy käyttää. Säällekään ei mitään mahda. Lääkkeetkin täytyy syödä tarvittaessa, mutta on kuitenkin asioita, joihin voit vaikuttaa.

Voit päättää mitä syöt. Vääränlainen ravinto vaikuttaa ihoosi negatiivisesti. Ravintoaineiden ja hyvien rasvojen puute näkyy ihossa, kuten myös veden saannin puute. Puhumattakaan siitä, jos syöt haitallisia ravintoaineita eli turhaa sokeria, prosessoituja ruokia tai lisäaineita. Sinä päätät mitä syöt. Toisilla iho reagoi eri ruoka-aineisiin kuin toisilla ja me olemme kaikki yksilöitä. Maitotuotteet tai gluteiini voivat aiheuttaa myös iholle ongelmia.

Unettomuus näkyy ihossa, samoin kuin stressi. Ne molemmat laskevat sisäistä vastustuskykyämme ja samalla ihonkin vastustuskyky laskee. Silloin iho herkistyy ja on alttiimpi erilaisille ihosairauksille. Yritä ehtiä nukkua tarpeeksi ja stressinhallintaankin on monia vaihtoehtoja tarjolla.

Sitten se ihonhoito. Saatat myös hoitaa ihoasi väärillä tuotteilla tai toisaalta olla hoitamatta kokonaan. Jos et tiedä ihotyyppiäsi tai mahdollista tilaa, mikä ihoasi sekoittaa, niin miten voisit osata valita oikeat aineet kotihoitoon?

Jos tuntuu, ettet tunne tarkkaan omaa ihoasi, niin käänny rohkeasti ihonhoidon ammattilaisen puoleen ja käy tarkistamassa ihosi kunto. Muuten saatat aiheuttaa ihosi ongelmia, vaikka niihin olisi helppojakin ratkaisuja. Ihonhoitotuotteita ja ohjeita on pilvin pimein ja kaikilla meillä on erilainen iho eri ongelmineen, mutta siitä viidakosta on vaikea löytää ne toimivat, oikeat, omalle iholle sopivat menetelmät ja tuotteet. Säästät aikaa ja rahaa, kun et lähde omin päin kokeilemaan. Iho ja iho-ongelmat ovat meidän työtämme ja haluamme auttaa juuri sinua.

    Terveisin Krista

Aloita kurssi ja kuuntele omaan tahtiin. Saat tietoa kokonaisvaltaisesta kauneudenhoidota ja säästät aikaa ja rahaa turhilta kokeiluita. Saat paljon terveellisisä reseptejä ja ohjeet kasvolihasten hoitoon. Ja valtavasti tietoa. Kurssimateriaali jää sinulle ja voit edetä omaan tahtiisi.

Osta kurssi

Tilaa uutiskirje, niin saat ajankohtaista tietoa kokonaisvaltaisesta kauneudenhoidosta.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.